View Single Post
Eski 16-07-2018, 13:31   #60
Styric
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-05-2017
Şehir: KONYA
Mesajlar: 108
Merhaba acemi bir şekilde bilgilerimi aktarmaya çalışacağım.

Mazı, şimşir, altun, bunların ben çit olarak sağlıklı olduğuna inanmıyorum.

Hepimizin yaşadığı öyle veya böyle hastalık sıkıntı kuruma vs oluyor. Bu bodur ağaçların özelliği olan mevcut bir dal kurursa tekrar yeşermez, yeni süngü vermez. Ancak boy verirse yukarıya doğru süngü verir. Yani 1-2 yıl iyi olabilir ama ileride ciddi boşluklar ve çirkin görüntüler çıkacaktır.

Benim 1 yıldır ettiğim tecrübede viburnum lucidum, photinia fraseri red robin çiçeklerini yetiştirdim.

Sabah gün doğumundan batana kadar güneş alan, sert rüzgar fırtına yiyen kar altında problem yaratmayan iki tür olarak gözlemledim. Bu arada Konyada yaşıyorum -15 -20leri gördüm.

Alev ağacı, Renk olarak daha hoş duruyor, Dikkat, alev çalısı değil alev ağıcı. Alev çalısı bodurdur ve çit olarak kullanılmaz.

Alev ağacının büyümesi yavaş, susuz veya olumsuz bir iklim ile karşılaşınca direk boyunları büküp yere yatıyorlar. Çok fazla sürgün verip boşluk kapatması da iyi diyemem. Ama Uçları kırmızı iken bembeyaz açan çiçekleri harika gerçekten.

viburnum lucidum, tüylü kartopu, defne yapraklı kartopu da diyorlar. İnanılmaz bir büyüme hızı var, acayip sürgün verip boşlukları kapatıyor. 1 yılda 1 metreden fazla çap yaptı. Çok çok parlak yaprakları vardır, kurumaz dökülmez her dem yeşildir. Sonbahar kışın bembeyaz çiçekleri ile göz alır. Yazında yapraklarından yansıyan güneş ile gözleri kamaştırır. 12 saat güneş görüyor. 30-40 derece arası şuan. Kış bitkisi zaten adından da belli olduğu gibi. Soğuklara rüzgarlara dayanıklı. 1 metre ara ile ekilirse ve ilk 2 sene doğru makaslama ile harika bir görüntü elde edile bilir.

Unutmazsam eve gidince fotoğraflarım.

Styric Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön