View Single Post
Eski 10-07-2018, 11:18   #5
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
bende düşüncemi paylaşmak isterim

çit bitkisi işine girdiğinizde bölgede keçi vb. hayvanlar varsa sizin i,çin çok sorun olacaktır. hayvanlar bahçenize daldığında fidanlarınızı vs. yiyeceklerdir. hele hele yabani hayvanlara hiç girmiyorum. çit çekmek maliyetli ise maliyeti artıranlar nedir bunları gözden geçirmeniz faydanıza olacaktır. galvenizli tel çektirirseniz ömürlük olur. ancak demir tel çektirirseniz zamanla paslanma olur ancak onlar bile sizi bir 10 sene rahat götürür.

çit direkleri beton mu galvanizli borumu derseniz maliyeti daha düşük olan betonu tercih etmelsiiniz. fiyatı düşürmek istiyorsanız kendiniz belediyenizin sınırlarında bulunan büyük hurdacılara gidip kalın köşebentli demirler tercih edip kullanabilirsiniz. pek çok malzemeyi hurdacılardan toplarsanız çok çok uygun maliyet çıkacaktır.

çit olursa hem de zamanla arazinizin sınırları dahi değişse çok düşük bir maliyetle sınırlarınızı bile değiştirebilirsiniz.

ağaç konusunda ise buradaki arkadaşlar ne kadar bilgili olsalarda bölgenizi en iyi oradaki çiftçiler tanır ve en kolay en iyi ürünün hasat edildiği bitkiyi çevrenizdeki çiftçilere sorun.

allah yolunuzu açık etsin

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön