View Single Post
Eski 06-07-2018, 15:19   #219
coskunahm
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-07-2015
Şehir: Kayseri
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Rutubet yaşayacağınızı sanmam. Isınma konusunu bilemiyorum, çünkü evdeki ısınmış havadan ısı üretecek. Bunun için ya evdeki havayı soğutacak ya da dışarı atacak ve eve dışarıdan soğuk hava girecek. Nasıl bir hesabı var bilemiyorum. Böyle bir sistem yaptıklarına göre çalışıyor olmalı.



Bu gibi sistemler, herhangi bir yerde, kullanılamayan atık ısı olduğu durumda çok önem kazanıyor. Söz gelimi fabrikalar veya endüstriyel tesisler gibi. Bir yerde atık ısı varken, başka bir yerde ısınma ihtiyacı var. Bu gibi durumlarda çok verimli.


Orası kışın kaç derecelere düşüyor bilmiyorum ama ev içi ventilasyondansa dış hava kaynaklı bir sistem daha emniyetli olurmuş gibi görünüyor.
Bu arada bahsettiğim ısı pompasını kullanan (yaklaşık Kayseri kadar soğuk) Erzurum'da bir kullanıcıyla konuştum. Evin ısınmasından, elektrik sarfiyatından, ses ve havalandırma koşullarından gayet memnun olduğunu ifade etti. Maalesef yeteri kadar kullanıcıya ulaşamıyorum, çok yeni bir ürün.
Ayrıca ürünün teknik özelliklerine de baktım. Hava sıcaklığının çok düşük olduğu, en zorlayıcı çalışma koşullarında dahi 150 m2'lik bir evde yarım saatte bir tam hava sirkülasyonu yapacak görünüyor. Çok rahatsızlık verir gibi görünmedi bana, siz ne dersiniz?

coskunahm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön