View Single Post
Eski 26-06-2018, 20:00   #54
zeyuna
Ağaçsever
 
zeyuna's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2008
Şehir: ankara
Mesajlar: 65
Öncelikle konunun uzmanıymışım gibi olmasın, sadece kendi deneyimlerimden fikir verebilir ya da tahmin yürütebilirim Eğer gelişkin olmasına rağmen büyümüyorsa köklerinde bir sorun olabilir. Susuz uzun süre dayanabildiği için çürümediği sürece köklerinde sorun olduğu fark edilmeyebilir. Ama genel olarak sağlıklı görünüyorsa -örneğin yapraklarını mevsimsiz dökmediyse veya bitki zayıflamadıysa bence bir süre daha bekleyin. Bende aynı pencere içinde duran farklı saksılardaki süt ağaçları bile farklı gelişim gösterebiliyor. Eğer aldığınız güne göre daha zayıfladıysa toprağını değiştirmeyi ya da çelik alıp çoğaltmayı deneyebilirsiniz. Ama şekerli suyu hiç duymadım. Emin olmadan denemenizi önermem.

Bir ihtimal de kökleri saksısını doldurmuş olabilir. Yani artık daha büyük bir saksıya geçmesi gerekiyor olabilir. Zarar vermeden çıkarıp bakma şansınız varsa bir bakın derim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi annebonsai Mesajı Göster
Benimkini Çiçekçi den aldim aslında aldığımda iyiydi ama sonradan bi gelisme olmadı bide şekerli suyu severmiş diye duydum olabilirmi.

zeyuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön