View Single Post
Eski 17-06-2018, 03:58   #22
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Minikler gelişti genç oldu. Olgunlaşmaya başladılar...

Merhabalar, kusura bakmayın uzun süredir haftada bir bazen 2 haftada bir gidebildiğim bahçedeki işlerin yoğunluğundan bu sayfayı unutmuş kendimi üyelerin bahçeleri sayfasına abone yapmışım. Şimdi tohumdan ekilen sebzelerin mevcut durumunu buradan paylaşmak isterim. Bu sene ben de önemli birşey paylaşamadığım için, paylaşım etkinliğinden çok fazla tohum talebim olmamıştı. Gelenlerden Hoşsada'nın (Yerli Pembe), TCM'nin (Ödemiş Oturak), Atılgan'ın (Black from Tula - Siyah Domates) başarıyla büyüyorlar. Pria ve Atılgan'dan gelen tatlı kıl biberleri maalesef çimlendiremedim. Paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkürler. Diğerleri halamdan ve Yerli Tohum sitesinden temin ettiklerim. Bahçenin yeni kuruluyor olması, ekilecek yerlerin hazırlığının gecikmesi, kuyudan su çekme uğraşları, ot mücadelesi derken paylaşım etkinliği sonrası çalışmaları düzenli olarak paylaşamadım. Seneye Allah izin verirse daha planlı programlı çalışma yapmayı ümid ediyorum.

Name:  DSC_0480.jpg
Views: 443
Size:  36.8 KB Name:  IMG-20180616-WA0005.jpg
Views: 450
Size:  66.5 KB

Zaman içinde "Üyelerin Bahçeleri" bölümünde paylaştıklarımdan bu bölümü ilgilendirenlerin linklerini vermek istiyorum.

5 Mayısta fideler toprakla buluştu.
aziztoprak / Bahçe (Fideler yola çıkıyor)
aziztoprak / Bahçe (Yerli Pembe-Hoşsada)
aziztoprak / Bahçe (2. parti ekilen tohumların fideleri)
aziztoprak / Bahçe (Siyah Sakız kabak-Ordu Köy, Salatalık-Çengelköy-Yerli tohum, Karpuz-Rana58, Mısır-Köy-YerliTohum, Karpuz İri Alaca-Yerli Tohum)
aziztoprak / Bahçe Burada 2. resimde görülen alana, yer darlığından dolayı, yanyana 3 grup farklı cins domates fidesi dikmek zorunda kaldım. (Yerli pembe (Hoşsada, halamın domatesi ve yıldız yerli iri erkenci-Yerli Tohum). Bunlar birbirine karşıp cinsleri bozulur mu acaba?. Ama yerli pembeyi daha üst sıraya ayrı olarak ta dikmiştim. Onun tohumluğunu oradan alacağım inşallah.

Herkese kolay gelsin. Bayramınızı tebrik eder sağlıklı ve nice bol yeşil bayramlar dilerim.

aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön