View Single Post
Eski 21-05-2018, 23:37   #7
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Agacınızda yosun ve likenler bulunmakta.

http://www.bitkicenter.com/liken-nedir/

Benim ağaçlarımda da var. Yaşamlarını devam ettiriyorlar. Bordo bulamacı ile gövdelerini ve ağacınızı ilaçlayabilirsiniz. Filizler gayet sağlıklı. Meyve tutumu da var. Kesmeye, aşılamaya gerek yok. Bu yıl armudunu yersiniz. Çevreden hangi tür armut olduğunu öğrenirsiniz. Olgunlaşma dönemine göre veya eski sahibinden cinsini öğrenirsiniz.

Ahlat vs. yabani ağaçlarınız var ise dönemine göre aşılama yaparsınız. İlkbaharda yarma aşı, boru aşı, durgun veya sürgün göz aşısı. Ben kalan ahlat ağaçlarından kalan kısmına yarma aşı yaptık. Yaşlı kalın kabuklu olana da kabuk altı aşı yaptık. Nerede ise hepsi tuttular. Bademe kayısı aşılarımız aşılığın muhtemel suyu çekildiği için tutmadı. Yoz vişne ve idrise aşıladığımız kiraz ve vişnelerin bir kısmı tuttu. Bademe erik aşılamışlar.

Fidanı yeniden yetiştirmek yerine mevcut ağaçları daha işlevsel hale getirirsiniz. Bu arada yeni fidan da dikersiniz. Ağaçların altını otlarından kurtarıp gübre atabilirseniz suyunu da verince çok daha güzel gelişiyorlar. Eğim durumuna göre setler yapılınca da ağaçlar değişiyorlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön