View Single Post
Eski 18-05-2018, 01:40   #534
Charlaux
Ağaç Dostu
 
Charlaux's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2011
Şehir: Istanbul / Columbus, Ohio (ABD)
Mesajlar: 1,260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Elif çiçek Mesajı Göster
Çok mu soru soruyorum bilmiyorum ama orkidelerim uzun yaşasın istiyorum çok cahilim bu konuda en son şybatta aldığım orkidem düzenli olarak çiçek açıyo biri bitmeden yeni çiçek tomurcukları veriyor çok şükür. Sorum şu ki bu orkidemin yaprakları çok uzun hatta aşırı uzun yere falan sarkıyorlar. Bir yerde görmüştüm hatırlayamıyorum tam yaptıklarını kesmişler bende kesmeli miyim? Yoksa öyle mi kalmalılar kesersem sanki çiçeklerine daha fazla güç vermiş olurum gibi hissediyorum doğru kelimeyi mi kullandım bilemiyorum ama eminim siz beni anlamışsınızdır. Şimdiden sağ olun
sn.Elif Cicek,

Doku Kulturcu'nun sozlerine ek olarak sunu soylemek istiyorum aslinda kendileri de gayet guzel acikladi. Orkidenizin en onemli kisimlari yaprak ve koktur. Cicek gerekilirse vazgecilmesi gereken,orkidenizin size sundugu bir hediyedir. Orkideler icin cicek acma bir stres meselesidir (burada stresten kasit harcanilan bir efordur). Elbette surekli cicek acmasi orkidenizin saglikli oldugunun bir gostergesi. Yapraklarin buyumesi de yine guzel bir isaret (susuzluk sebebiyle mi sarkti yine de dusunulmesi lazim.buzusmus mu diye bakin yapragin ustune) cunku bu orkidenizin buyumeye odaklandiginin gostergesi.

Ama cicek odakli bir orkide sevdasinin yanlis oldugunu dusunuyorum. Bu orkidenin cicek acmasinin kotu birsey oldugu anlamina gelmiyor.Sadece ciceklerin arkaplanda oldugu manasina geliyor. Sayet yapraklar buzusmemisse ve buyuyorsa ben steril bir makasla cicekleri keser ve gelisimine izin verirdim.

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön