View Single Post
Eski 11-05-2018, 14:19   #3031
Cymbelina
Ağaç Dostu
 
Cymbelina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
Peki birşey soracağım: çiçek açmayan sardunyalarınızın açması için türbelere gidip çaput bağladınız mı? Ya da misal Hıdırellez gecesi ateşten atlayıp gül ağacı dibine "Sardunyalarımın cayır cayır çiçek açmasını istiyorum" diye not yazıp bıraktınız mı?

Hayır, yapmadınız, değil mi? E sonra da buraya gelip "sardunyam çiçek açmıyor yea" diye ağlaşıyorsunuz. Olmuyor hanımlar beyler, olmuyor

Evet, şaka bir yana tabi ki bunlara gerek yok da (gene de isteyen yapsın tabi), bazen ne yapsanız da olmuyor. Ben buraya üye oldugum ilk zamanlarda bu başlıkta ve ilgili başlıklarda yazanları hatmedip neredeyse herşeyi denemiş, gene de sonuç alamamıştım.

Sayın acakmak79,

İsterseniz ve imkan varsa sardunyalarınızın fotograflarını buraya ekleyin, belki daha iyi yönlendirme yapılabilir.

Ayrıca Sn.BatıRüzgarı'na katılıyorum kısmen, benim açmayan sardunyalarım da o eski sardunyalardan, hani bıraksanız ağaç boyuna ulaşanlardan (eskiden yağ tenekelerinde falan hemen hemen her evde olurdu). Bir ara seneler önce bir açmışlardı ama artık tık yok Aynı koşullara tabi olan ve hemen yanıbaşında açıyor dediklerimse yeni nesil sardunyalardan gibi görünüyor. Hibrittir, şudur budur yani sürekli açabilmesi için oynanmıştır diye tahmin yürütüyorum.

Sn. Batuhan Yılmaz, sardunyalarınızı bahçeye, araziye dikip orada denemek de bir seçenek, bakalım sonuç nasıl olacak. Ancak kışın onları topraktan söküp içeriye almayın unutmayın, donmasınlar.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön