View Single Post
Eski 09-05-2018, 00:32   #268
parasutcu1
Yeni Üye
 
parasutcu1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2011
Şehir: İzmir Selçuk
Mesajlar: 5
Arkadaşlar merhaba, bu konuda yazdıklarınızın hemen hemen hepsini dikkatle okudum. Ama benim konum ile ilgili bir yazıya rastlamadım. Durum şu.. 7 yıllık 13 adet zeytin ağacım var. Zamanında hobici ruhuyla asmalar ile zeytinler çok yakın dikildiler. Tabi bilmeden yaptığım bu işlem şimdi beni sanırım zorluyor ama bilemiyorum ve sizlerden fikir almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler ediyorum.

Malum asmalara belli periodda kükürt ve zararlılara karşı olabildiğince organik ilaçlar (Micrthol, Penrival) kullanıyorum. Asmalar kışın bordo bulamacı, gözler uyanırken Microthol ve Penrival kullandım. Yine çiçek öncesi sürgünler 15-16 santimi geçince her 10 günde Microthol kullandım, devam da ediyorum.
Şimdi gelelim zeytinlere.. Zeytinler de kışa girerken yüzde ikilik bordo bulamacı yaptım ve her yağmurdan sonra, yüzde bir buçuk oranında, bordo bulamacı uygulamaya devam ettim. Zeytinlerim çiçek hazırlığı yaparken, ziraat malzemeleri satan bir yerde, ziraat mühendisi bir arkadaş bana pamuklu bite karşı Poligor (İnsektisit Böcek ilacı) önerdi ve ben de aldım uyguladım.
Şimdi sorum şu.. Asmalara uyguladığım ""Microthol yani Fungisit (mantar ilacı) Akarisit (kırmızı örümcek ilacı) Aktif maddesi yüzde 80 Kükürt"" Zeytin ağaçlarının çiçeklerine zara vermiş olabilir mi ? Zira bu yıl ilk defa Microthol kullanıyorum ve zeytin çiçeklerim bir müdeet sonra kahve rengiye dönüp dökülmeye başladılar. Dökülmeler fazlalaşınca sizlere sormayı düşündüm. Selamlar saygılar.

parasutcu1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön