View Single Post
Eski 03-05-2018, 19:51   #17
ridianod
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-04-2018
Şehir: Usa
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride Mesajı Göster
Bilgim yok o konuda açıkçası. En azından bana bildirim gelmediğini söyleyebilirim.

Açıkçası hiç bu kadar toprak karışımıyla deneme yapmadım. Hatta bazılarını ilk defa sizden duyuyorum. Genelde torf, perlit, pomza ve solucan gübresini farklı oranlarda karıştırarak hazırladım şimdiye dek iç mekanda bitki yetiştirirken. Balkondan ziyade sahadaki bahçe tasarımı üzerine çalıştığım için bu kadar çok bileşenle çalışmak hem zaman hem de ekonomik anlamda çok imkan dahilinde değil benim için.

Organik malzeme konusunda naçizane fikrim; fidelerinizi yetiştirme saksınıza şaşırttığınızda besin eksikliği yaşayabilirler. Çünkü organik malzemeleri üstten ilave edeceğinizi belirtmişsiniz. Şayet sulamayı üstten yaparsanız zaten bu organik malzeme çoğunlukla yıkanıp gidecektir. Size tavsiye olarak dip sulama (bottom irrigation), fitilli yatak (wicking bed) veya damla sulama önerebilirim.Böylelikle su kapiler etkiyle emilirken suda çözünen organik materyaller daha kolaylıkla alınacaktır bitkileriniz tarafından.

Yeni sezonda deneyimlerinizi kişisel sayfanızdan paylaşırsanız bizim için de fikir olmuş olur. Kolaylıklar dilerim.
Hocam merhabalar. Ben de karaçam yetiştirmek istiyorum. (Orman bakanlığının gönderdiği). Bu alttan sulama dediğiniz yöntemi her bitkide kullanmamızı mı tavsiye ediyorsunuz peki ? 22 cm derinliğinde saksım var. Toprağını doldurmadan önce boru vs ile kullanarak altına ulaşmış olurum herhalde. Vermikülit vs araştırırken geldim buraya ben de. O zaman ithal torf + perlit ve solucan gübresinden başkası kafa karıştırmaya yarıyor herhalde. 3-5 sene önce yapılmış bir yoruma da denk gelmiştim bu şekilde. İnsan neyi kullanacağını şaşırıyor gerçekten. Teşekkürler.

ridianod Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön