View Single Post
Eski 20-04-2018, 10:59   #66
g.c.
Ağaç Dostu
 
g.c.'s Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-05-2016
Şehir: Tralleis
Mesajlar: 653
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
g.c. maşallahın var geçen seneyle bu seneyi kıyaslayınca çok planlı bir çalışma yapmışsın. verimler de inşallah o ölçüde güzel olur. sizi mutlu eder.

yürüme yolunun sağına ve soluna parke taşlardan dik olarak diksen daha iyi olmaz mı? yağmur yağdıkça toprak aşağı doğru akabilir gibi geldi bana. akan çamurda taşları gömebilir.

hiç bir şey yapmadan o biten domates fidelerine gerçekten imrendim. o kadar uğraşıyoruz. ya sapı ince oluyor ya boyu uzun oluyor. yok ışığı yetmediydi yok çok geldiydi. bırakalım böyle büyüsünler
Parke taşım yetmedi ki sona doğru bakarsan, ne elime geçtiyse serdim

Toprağın akma sorununu mutlaka yaşayacağım, biraz çökme yaşadıktan sonra tekrar söküp tekrar döşeme niyetim var. (parke altına farklı -çakıl/kum vb.- bir malzeme ile yükselterek, toprağın yapısını bozmak istemedim)

Toprağın tavı yerinde, fideleri dikerken, ince bir çapa yaptıktan sonra ahır gübresi, kompost, çam kabuğu ve çam iğnesi karışımı ile 5 cmlik malç tabakası oluşturup sezon boyu hiç/minimum çapa yapmayı düşünüyorum. Böylelikle toprak akmasını minimuma indirmiş olurum.

Tabi bunlar kafamda ki düşüncelerden ibaret fiili durum ne olur bilmiyorum. Sizce ortada ki taşlar toprak altında kaybolup gider mi?

g.c. Çevrimdışı   Başa Dön