View Single Post
Eski 15-04-2018, 21:44   #697
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cleryaa Mesajı Göster
Oldukça kuruydu çünkü en son belkide 3 ay önce sulanmış. Bu evrede çiçeğim bende değildi.. Toprağını malesef ki açtım ve içinde plastik parçalar vs vardı. Ve kökler 5 cm kadar dahi yoktu. O nedenler daha küçük bir saksıya yine kendimce perlit, bahçe toprağı, torf, ince lav taşı ve ponza taşı karıştırarak bir toprağa diktim. Bugün su vermedim. Yarın vereceğim. Umarım gelişmeler güzel olur.
Kaktüslerin az sulanması gerektiğiyle ilgili yaygın bir kanı olsa da, bu tam da doğruyu yansıtmıyor. Evet, kaktüsler susuzluğa çok dayanıklılar, ama hızlı gelişmeleri için özellikle yaz sıcaklarında iyi sulanmaları gerekir.
10 yaşından beri sürekli olarak ve çok sayıda kaktüs/sukulent baktım ve çoğalttım. 49 yaşındayım, yani bu konudaki uygulamalarım 39 yıl gibi uzun bir zaman dilimi boyunca test edilmiş oldu. İlkbahardan itibaren kaktüslerimi/sukulentlerimi ekim-kasım aylarına kadar neredeyse tropik bir bitki kadar çok suluyorum ve mümkün olduğunca çok güneş gören bir yerde tutuyorum (istisnalar var, az sayıda da olsa bazı sukulentler çok fazla güneş sevmiyor). Hem çok iyi büyüyorlar hem de harika çiçek açıyorlar. Önemli olan, toprağın geçirgen olması, fazla suyu saksı altından tabağa aktarabilmesi. Kışın bile birçok arkadaşın bıraktığı ölçüde susuz bırakmıyorum kaktüslerimi/sukulentlerimi.. Kışın 1 aydan uzun süre susuz kalmıyor hiçbiri.. Kayıp neredeyse hiç olmuyor.. Tabii lithops gibi suya karşı çok hassas bazı sukulentler var, onlar bambaşka bir bakım istiyor, ama genelde sukulentlerin de gelişmek için "çok az olmayan" miktarda suya ihtiyaç duyduklarını hatırda tutmakta yarar var. Bu şekilde aloe'niz bu yaz sonuna kadar kocaman, gösterişli bir bitki olabilir, bol şans diliyorum..

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön