View Single Post
Eski 15-04-2018, 19:22   #3
cleryaa
Ağaç Dostu
 
cleryaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2018
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 172
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Daha öncede yazmıştım, tekrar edeyim: Phalaenopsis çeşitleri, hangi botanik türlerin melezi olduğuna bağlı olarak, çiçek geçtikten sonra çiçek dalını 1. kurutabilir.
2. Yeşil bırakır. Bundan daha sonra sıcaklığa bağlı olarak keiki ya da çiçek dalı gelişebilir.

Keiki geliştirmek istiyorsanız, keiki macununu bütün çiçekler dökülmeden önce uyur göz üzerine uygulamanız ve bitkiyi 20°C'nin üzerinde bir mekanda tutmanız gerekiyor.
Gelecek yılı bekleyin, tekrar çiçeklendiğinde yaparsınız. Bitkinin tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekiyor. Bunun için kış mevsimini beklemeniz gerekli.
Merhabalar.. Daha önce belirtmişsiniz fakat yeni olduğum için sanırım yazdığınız konuyu görmemişim, kusura bakmayın lütfen. Araştırmalarım sonucu çiçekler döküldükten sonra budama yapıldığı ve uyur gözün açıldığı söz konusuydu. Sanırımki zamanlama dışında yaptıklarım aslında doğru değil mi? Şimdi bu sararmayı napacağım? Yeşil olan kısma olan sarı bölümü tekrar kesmeli miyim? Yavru keikiyi açığa çıkarmıştım, o ne olacak? Çok soru sordum sanırım fakat sabırla okuyup yanıtlarsanız çok sevinirim.

cleryaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön