View Single Post
Eski 11-04-2018, 18:48   #637
Lonicera
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Sn Selma_321, karakafes otu bahçede çok derin bölgelere kadar inip oradaki besini sömürecek, bu besinleri gövde ve yapraklarında depolayacak. Biz de bunları alıp kullanacağız. Yani toprağın çok derinliklerinde yer alan atıl durumdaki besinleri gün yüzüne çıkarma mantığı söz konusu. Saksıda yetiştirince bu durum ortadan kalkıyor, dolayısıyla saksı içeriğindeki besin değerleri saksı harcındakilerle sınırlı.

Ben sadece çoğaltma amaçlı saksıya koyuyorum. Anaç toprakta bulunuyor. Bu bitkinin yapraklarını kullanıyorum çay olarak.

Siz nihai olarak gübre amaçlı kullanacaksanız bir şekilde saksıda değil, bahçe, tarla vb. gibi derinlere kök salıp çoğalabileceği yer bulmalısınız. Hiç olmadı apartmanda bile oturuyor olsanız civarda bulunan boş bir yere dikin. Bir yıl sonra da yapraklarını kullanabilirsiniz.

Eğer çoğaltma amaçlı soruyorsanız saksı mümkün mertebe bulabildiğiniz en büyük saksılardan olursa iyi olur. Ben olsam çimlenmiş tohumları hiç sarsmadan toprağının hafifçe kurumasına izin verip kalıp şeklinde çıkarır, bu şekilde de bahçeye yoksa en az 20 litrelik bir saksıya aktarırdım. Zaten ilk yıl bu yaprakları kopartmak bitki gelişimini olumsuz etkiliyor diye belirtiliyor internet kaynaklarında.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön