View Single Post
Eski 01-04-2018, 23:10   #650
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Çeşitli ısılarda farklı zamanlarda bekleterek yaptığım ekmeğin resimleri, ekmek küçük boyuttaydı.

Name:  ekmek 1.jpg
Views: 540
Size:  39.6 KB

Üst kabuğun altında geniş bir hava boşluğu oluşmuş.

Name:  ekmek 2.jpg
Views: 560
Size:  46.4 KB

Bunlar da aynı hamurun büyük parçası; yaklaşık 60 saat buzdolabında mayalanmış hali. 48 saat olacaktı ama misafirliğe gidip geç gelince sabaha kaldı.

Name:  ekmek 3.jpg
Views: 594
Size:  42.3 KB

Eşimle denedik, aslında mayalanma süresi uzayınca ekşiliğinin artması lazım ama öyle ekşi gelmedi. Bu arada sağ alt köşedeki 'Damlataş Mağarasına' dikkat.

Name:  ekmek 4.jpg
Views: 589
Size:  42.0 KB

Önümüzdeki bir kaç ay ekşi mayanın vücut şeker metabolizmasına etkisini araştırmayı düşünüyorum. Diğer mayalar gibi zararının en azından daha az olduğuna inanıyorum, eğer öyle değilse hayatımdan unu - şekeri kesinlikle çıkarıyorum. Değerler ile birlikte sonuçları paylaşırım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön