View Single Post
Eski 30-03-2018, 15:06   #23
M_Kara
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-03-2018
Şehir: Hatay
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CooL_MaN21 Mesajı Göster
M_Kara Selamlar.

Yeni yerlerine yatak hazırlarken, Alta karton, üste hayvan gübresi, evsel atık karışımı ve saman şeklinde bir yatak hazırlarım. Denemiş oluruz.

Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Çok değişken olduğu için her üreticinin kendi ortam ve koşullarına göre farklılık gösterebilen bilgileri de mevcut. Bu bağlamda ben de kendi tercübe ve bilgilerimi aktarırken sizin zamanla kazanacağınız deneyimlerin en doğru çözüm olacağını biliyor ve nacizane fikirlerimi paylaşıyorum ve dikkate aldığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Tam parçalanmamış meyve sebze artıklarını sisteme ekleyerek koza bırakmaları kolaylaştırabilirsiniz. Buzlukta dondurup daha sonra çıkartıp çözülmesiyle fermentasyon hızlanacak ve solucanlar daha hızlı/kolay tüketecektir. Bu tür materyallerin içerisine daha çok bırakıyorlar ve yavru solucanlar içinde yaşama yüzdesi artıyor bana göre.
BAKINIZ

Kuruması için kenara koyduğum humusun içerisinden 2-4 hafta geçmesine rağmen hâlâ solucan/yavru solucanlar çıkıyor, hele ki uygun ya da yarı uygun şartlarda ölmeleri pek kolay değil. Kolay gelsin

M_Kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön