Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 27-03-2018, 10:52   #1095
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,865
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ketenhelva Mesajı Göster
Sayın TCM, tohumlardan çıkan bitkileri, topraktan kafasını kaldırırsa ve yaptıgınız seraya koymak için hava soguksa önce tekli led ampul altına koydugunuzu belirtmişsiniz, bildigim kadarı ile led ampul sıcaklık vermez, ışık radyasyonu tayfıda fide büyütmeye uygun degildir ( güneş ışıgını taklit kabiliyeti zayıftır )..Sizin gördügünüz bir fayda varmı, kagıtta yazılanla (benim okuduklarım ), denenen (sizin yaptıgınız ) sıklıkla farklı sonuçlar verir..Paylaşırsanız sevinirim.Saygılar..
Mümkün olduğunca ince eleyip sık dokuyarak anlaşılır yazmaya çalışıyorum ama bazen yukarıdaki gibi eksik yazınca yanlış anlaşılıyor...

Sera yukarıda çatıda, yani açık alanda. Evde çıkarttığımız tohumlar ilk günlerinde bazen şaşkın oluyor, cılız oluyor, tohum kılıfını tam yırtamamış oluyor vs. Onları direk yukarı seranın içerisine soğuğa koymaktansa evin içerisinde bir odanın köşesindeki ufak led ampulun altında tutuyorum kısa bir süre. Oda sıcak oluyor zaten (standart 22-23 derece), soğuk olan yer seranın içi (12-35 derece arası gece-gündüz) bu sebeple ampulun sıcaklığına ihtiyacımız yok. Zaten dediğiniz gibi ısı vermiyor, ışığı da yetersiz ancak bizim burada tuttuğumuz süre kısa ve ışığın altına koyduğumuz bardak sayısı beş - 10 adet. Ve arada yer değiştirip dışarıdakileri ışığın altına yaklaştırıyorum. Geçen sene iki üç led koymuştum ancak bu sene üşendim, zaten dediğim gibi içeride fazla tutmuyorum.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön