View Single Post
Eski 26-03-2018, 16:24   #420
Türkeryaşar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-03-2018
Şehir: İst
Mesajlar: 2
Benim barış çiçeğim biraz dertli...Yardımınızı bekliyor

Sevgili bitki dostları;

Resimlerini paylaştığım barış çiçeğim sürekli dış yapraklarını çürüterek yok ediyor. Ortadan gelen taze sürgünler iyi oluyor ama zamana yenik düşüyor.

Kullandığım toprak marketlerde satılan 10lt olan torbalardan. arada bir beyaz toz gübre veriyorum. 2lt suya bir çay kaşığı karıştırıyorum. su mavi renk oluyor.

Salonumun ısısı 20-24 arası. Evim güney cephe olduğu için ve bütün camlarda aynı yöne baktığı için güneş ışığından fazla uzak tutamıyorum. Gerçi son zamanlarda ters tarafa alarak en azından güneş ışığını direk aldırtmıyorum.

Resimlerde görüldüğü üzere yaprakları lekeli. İnşallah bunu tecrube etmiş ve gelişme kaydetmiş biri vardır bana yardımcı olabilecek. Mantar olmasından korkuyorum.

Fazla sulamaktan kaçınıyorum ama çokda susuz kalmıyor. Bugün toprak değişimi yaptım. 2 adet yumruk büyüklüğünde kökleri var. sağlıklı gözüküyor. Yeni toprak değişimi yaparken saksı altına 2 parmak kalınlığında çakıl tası. %70 bitki toprağı üstüne %20 yanmış koyun gübresi ve en üste 2 parmak kalınlığında yine toprak koydum.

Hastalık yoksa iyi olması gerekir diye düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

Saygılar.

Eklenen Resimler
    
Türkeryaşar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön