View Single Post
Eski 26-03-2018, 15:26   #6
ozerkavak
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-01-2008
Şehir: AfyonKarahisar
Mesajlar: 21
Not: Tüm resimler geçen haftaya ait.

Daha önce çimlenme resimlerini paylaştığım sarı havuçlar (gerdan kıran dahil) evin önündeki yerlerinde, havaların soğukluğu nedeniyle biraz yavaş gelişiyorlar ama hepsinin keyfi yerinde. Aynı yerdeki tek diş sarımsak hızla büyüyor. Eşim Aralık'ta ön tarafa ektiğim çilekleri daha dikkate değer bulmuş olmalı ki, ilk set havuçlara ve sarımsağa ait toprakla buluşmuş resimim yok şimdilik.

Geçen haftaya ait resimleri ekte bulunan "Sarı havuçlar ikinci set" 2. set havuç fideleri çok hızlı geliştiler. Kıramadım, evin yan tarafına yaptığım yere de onları dün diktim.

Kavunlar geçen haftaki resimlerinde mutlular. Bir haftada çok daha irileştiler. Planım onları gelecek hafta sonu her fidanın altına bir tane gelecek şekilde ekmek. Malçlama işi bu hafta ancak yetişti.

İlk denememde 12 tohumdan sadece 5 kalıcı ıspanak çimlendirebildim. İkinci sette (fotoğrafı henüz yok) ise sadece 16 tohumdan 1 tanesi çıkmadı. Bir yerlerde hata yapmış olmalıyım fotoğraf ilk beşlinin.

Goji berryleri viyöllerden açık havaya, tüplere aldım. Gelişimleri neredeyse durdu. Başlarına bir şey gelirse diye en az iki katı, halen tohum olarak zarfta bekliyor.

Domatesler (ipek domates) henüz çimleniyorlar. Böğürtlenler ise evdeki yer sıkıntısı nedeniyle çimlenmek için sıralarını bekliyorlar.

Kalıcı ıspanaklar, (ve etkinlik harici semizotu, roka, marul vs) için arka tarafa mini bir bahçe daha yaptım geçen hafta. Bu hafta içini doldurabildim. Aşağıdan yukarı katmanlar: Karton/gezete, geçen sonbaharın çukurda yapraklar altında bekleyen kuru dallar (en çok 10cm çap) ve budanmış dallar, ince bir katman yanmış büyükbaş gübresi, üst toprak ve tersine çevrilmiş çimenler, çukurluk yerlerden alınmış çürümekte olan yapraklar, alt toprak ve az miktarda yanmış gübre karışımı, ince bir katman torf, ve en üstte nemi tutması için tekrar yapraklar.

Eklenen Resimler
     
ozerkavak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön