View Single Post
Eski 21-03-2018, 08:57   #54
Poizer
Ağaç Dostu
 
Poizer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-02-2014
Şehir: Balıkesir - Gönen
Mesajlar: 128
2017 yılının mart ayıydı. 2 arkadaşımla birlikte Saitabat kısmından çizdiğimiz bir rota ile Uludağ'a çıkmaya karar verdik.

Arkadaşlardan birisi sürekli bu işlerle uğraşıyor. Ortalama üç ayda bir dağ tırmanışı yapar. Oldukça tecrübeli. Biz diğer arkadaşla birlikte amatörüz.

Çantalar, çadırlar vs. hazırlandı ve tırmanışa başladık. İlk başlarda kar yoktu. Yükseldikçe kar artmaya başladı. Önden giderken yerde izler gördüm ve tecrübeli arkadaşa sordum. Bunlar ayı izleri siz korkmayın diye başta söylemedim dedi. Şu anda ayılar kış uykusundan uyandı ve bu bölge ayı koruma bölgesi dedi. Tabi bizim diğer arkadaşla psikoloji yerle bir oldu. Bağırın gelmezler dedi. Biz bağıra bağıra gidiyoruz. Ses mes kalmadı tabi. Bir yandan sırtımızda yükler var.

Tırmanmaya devam ettik. Çadırımızı kurduk artık uykuya geçtik. Ben arkadaşlara söylememiştim. Psikolojim etkilendiği zaman gece kendi kendime konuşurum. Hikayeyi ileri alıyorum. Orta kısmını sonra anlatacağım.

Sabah kalktık. Arkadaşlar bana bir yükleniyorlar. Senin yüzünden uyuyamadık. Nasıl adamsın falan kızıyorlar bana. Ben de ne oldu diyorum. Uykudayken " beyler adamlar geliyor ellerinde ışık var" demişim. İkiside çadırdan çıkmışlar sağa sola bakmışlar kimse yok. Yanlış gördü falan heralde diye içeri girmişler.

Gece 2 civarı ise "beyler hayvan sesi duyuyorum çakallar geldi" demişim. Benim gibi acemi arkadaş mini baltayı kaptığı gibi dışarı bağırarak çıkmış. Bu arkadaş bağırınca diğer arkadaşta uyanmış dışarı çıkmış. Bakmışlar birşey yok. Tecrübeli arkadaş demiş ki; bırak şuna inanmayı bizi kandırıp kendi geri yatıyor.

Neyse gecenin ilerleyen vakitlerinde uyandım. Bu sefer bilincim yerinde. Diğer arkadaşlar yatıyordu. Saate baktım 3 civarıydı. Dışarıdan gelen seslere kulak verdim. Hınzır sesleri geliyordu. En az dört beş tane hınzır çadırın dibinde geziyor. Aklıma çadırın etrafında yemek yediğimiz ve artıklarının kaldığı geldi.

Ben bir anda panik halde bağırmaya ve arkadaşları dürtmeye başladım. Tecrübeli arkadaş uyandı. Dedi ki "He he inandım gelmiştir. Gece boyu palavra atıyorsun" dedi. Tecrübesiz arkadaş inanır gibi oldu ama oda çok tepki vermeden döndü yattı. Neden bana inanmıyorlar diyorum kendi kendime.

Sabah oldu uyandık. Bunlar çadırın içinde bana bir saydırıyorlar. Uyutmadın yalancı mısın nesin. Dağın başındayız dalga mı geçiyorsun. Ben de diyorum domuzlar geldi beyler ondan uyandırdım.

Neyse çadırdan çıktık etrafa bakıyoruz. Tecrübeli arkadaş dedi ki; gerçekten hınzırlar gelmiş her tarafta eşelenmişler. Ben de o haberi duyunca "birde yalancı diyorsunuz iyiliğimiz için söyledim" falan dedim. Benim gece konuştuğumdan haberim yok tabi.

Kısacası bizim olay yalancı çoban işine döndü. Tabi meseleyi anlayınca çok güldük.


Düzenleyen Poizer : 23-03-2018 saat 07:42
Poizer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön