View Single Post
Eski 18-03-2018, 21:52   #10
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster
Ben bunu yapan bir tane bile doktor bulabileceğinizi düşünmüyorum,çoğu zır cahil kaldı ki mesleğiyle ilgili birşey araştırsın.
Devlette çalışanlardan hiç umut beklemeyin mühendiside aynı,öğretmenide doktoruda.Çünkü araştırmaya gerek duyulmuyor sistem bu şekilde çalışmıyor.
Konumuz tıp alanı değil. Tıp doktorları ile tarım alanındaki ziraat mühendislerini karşılaştırmak da doğru değil. Tıp, kendi adıma çok yakın takip ettiğim alanlardan olmasa da, sağlık sistemini bir kenara koyarsak, tıp, ülkemizde (her ne kadar son yıllarda epey zedelenmişse de) bilimsel çalışmaların yapıldığı nadir alanlardan. Uzmanlıklarını çok başarı şekilde icra eden doktorlar var.

Tarım ile tıp arasında mensuplarının durumları ve yaklaşımları arasında bu bakımdan bir benzerlik olduğunu düşünmüyorum. Önceki mesajımda yazdığım gibi, ülke tarımının hedefleri ve yönü zemini oluşturuyor ve önce bunun durumu algılanmalıdır.

Söz gelimi, fiili olarak üzerinde yetiştiricilik yapılan tarım alanları artıyor mu, azalıyor mu? Tarım alanlarının, ülke insanının karnını sağlıklı bir şekilde doyurup ele güne muhtaç etmeyecek şekilde planlaması yapılıyor mu yapılmıyor mu? Tarımsal üretimin hacmi artıyor mu azalıyor mu? Üretim destekleniyor mu engelleniyor mu? Genel resmi son 50-60 yıllık zaman dilimi içinde net olarak gördükten sonra ziraat mühendisinin durumunu anlamak daha kolay olur.

Yaygın tarım teşkilatlarının ofislerine gideniniz oluyor mu bilmiyorum. Her odada üçer mühendis oturuyor. Yaptıkları tek şey de, es kaza yolu oraya düşen çiftçi olur ise, her ne için geldiyse engellemekten ibaret.

Üniversitelerin de bundan pek farkı yok. Nitelikli, araştırmaya ve üretmeye yönelik bir eğitimin verildiğine dair bir izlenimim yok. Yurt dışı üniversiteler ile karşılaştırıldığında bizdekiler şaka gibi.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön