View Single Post
Eski 16-03-2018, 16:35   #638
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın süzi dilara eğer bu yaptığınıza sizin oralarda bazlama diyorsanız bilmiyorum fakat bazlama bu değildir. bazlama oklavayla açılmaz açılırsa da bazlama olmaz. bazlamanın türkiyedeki merkezi ankara kızılcahamam ilçesidir. bu herkes tarafından bilinir. orada da şöyle yapılır mayalı hamur (biraz cıvık: elle alınca ele yapışabilecek kıvamda) ortalama bir şekilde yuvarlak şekilde kesilir. daha sonra bir tabla üzerinde elle vurularak şekil verilir: ne ince ne kalın. ortalama kalınlık 2 cm dir. sonrasında ister tavaya ister saca atın (asıl olan sac üzerinde olandır) arada bir kendi etrafında çevirerek bir yüzünü sonra diğer yüzünü pişirmelisiniz.
Bizimki de bunun incesi, ince açmak için oklava kullanılıyor. Bölgesel farklılıklar her şeye olduğu gibi yemeğe de yorum farkı getiriyor Lavaş da bazlamadan daha daha ince oluyor.

Biz, sizin bazlamanızın aynısını fırında pişiririz ona da "kömbe" deriz. Kömbe iki katlı ve arada peynir vs. iç malzemesi olunca "içli kömbe" olmazsa "sade kömbe"

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön