View Single Post
Eski 16-03-2018, 15:17   #20
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Bir tarif de ben vereyim. Girit yönteminden uyarladım.
Bebek balkabağı ile yapılıyor. (Küçük iken toplanmış olması gerekiyor.)
Dış kabuk salatalık soyacağı ya da rendeleme ile hafifçe sıyırılıyor.
Tepe bölümünden kapak olacak şekilde kesilip, açılıyor. Buradan, tatlı kaşığı yardımıyla içi temizleniyor. Temizlenen iç duvara karabiber sürülürse hoş oluyor ama isterseniz. Boşluğun içi ezilmiş beyaz (tulum) peynir, dereotu karışımı ile dolduruluyor. 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişiriliyor. (Dışarıdan çatal batırarak piştiğini anlayabilirsiniz. Kalınlığa bağlı olarak süre değişiyor.)
Pişen kabağı tabağa alıp dörde bölüyorum. Afiyet olsun.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön