View Single Post
Eski 12-03-2018, 19:51   #1665
Dumlupınar
Ağaç Dostu
 
Dumlupınar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,916
15.ve son soruyu cevaplayalım...

Frezya soğanları Sonbaharda Eylül-Ekim-Kasım aylarında dikilir.

İlkbahar dikimleri için önceki mesajlarda gerekli depolama şartlarından kısmen bahsetmiştim.
İlave olarak şunu söyleyebilirim.İlkbahardada dikilse bitki aslına dönüyor.Aslı nasıl ? Bitki dikildikten sonra yükselen hava sıcaklığına dayanamıyor.3-5 cm.boyunda 3-4 yaprak çıkartıp kuruyor.Eylül sonu tekrar doğal yaşam döngüsüne dönüyor.Sağlıkla sürmeye başlıyor.

Frezya soğanlarını dikerken sık dikmemek gerekiyor.Her soğanın 7 yaprak çıkaracağı,havaların sıcak gitmesi durumunda,yaprak sayısının soğan başına 11 yaprağa kadar artabileceği göz önünde tutulmalıdır.( Bu sene benim kültür türlerde 11.yapraktan sonra çiçek sapı uzatanlar oldu )

Dikim yaparken çok derin olmayan saksılara dikim yapalım.Soğanları sığ dikmeyelim.Soğan boyunun 2 katı derine dikmek yeterlidir.Toprağımız temiz olmalı,torfa dikim yapacaklar kaliteli perlitli torf kullanmalıdır.

Daha önce yazıp yazmadığımı hatırlamıyorum.İlk kez frezya dikecek arkadaşlar torfa dikim yaparlarsa çok iyi olur.Keyifle yetiştireceklerinden eminim.Herkese SELAMLAR...

FREZYA sayfalarını takip eden,beğenileri ve paylaşımları ile bu güzel bitkiye gönül veren,huzur dolu bir ortamda olduğumuzu birbirimize hissettiren başta ağaçlar net site yönetimine ve tüm üye arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.SAĞLICAKLA KALIN...

Dumlupınar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön