View Single Post
Eski 16-09-2007, 12:03   #45
mcege
Ağaç Dostu
 
mcege's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-08-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 112
Sevgili "kösedereli" kardeşim. Merhaba!
Öncelikle ben bir bilim adamı olmadığımı ve burada anlattıklarımın köylerde yaptığımız sohbetlerden derleme olduğunu belirtmiştim. Ovacık için söylediklerin ve tarımın bugünkü haline gelmesinde köylülerin katkısının ancak % 5 kadar olduğu kanısını ben de taşıyorum. Şehirlerin pırıltılı yaşamlarını özendiren devlet politikalarını ben de eleştiriyorum ancak biz de üzerimize düşen görevi yapmalıyız öyle değil mi? Yani kooperatifleşme, tarım birlikleri oluşturma gibi. Bu gibi toplu hareketleri köylülerimiz siz de bilirsiniz ancak daha yeni yeni uygulamaya geçmiştir. Bu konu ile ilgili önceki yazılarımda ve "daha iyi bir yaşam için" bölümünde "nergis" ile ilgili anlattıklarımda sizin düşüncelerinizi paylaşan bölümleri görebilirsiniz.
Bir de Karapınar, Gülbahçe'yi çıkar çıkmaz geldiğiniz yazlıkların yoğun olduğu bölgenin adıdır. Kaynarpınar ise sizin köyünüz olan Kösedere, İnecik ve Eğlenhoca'nın altında bulunan limanın adıdır.
İlginiz için teşekkür ederim. Bu şekilde fikir alışverişi yaparak en doğruya ulaşbileceğimiz konusunda hiçbir tereddütüm yok.
Hoşçakalın.

mcege Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön