View Single Post
Eski 19-02-2018, 13:49   #603
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
İlk ekşi mayalı ekmek denemem hüsranla sonuçlandı. Tarsus şartlarında kışın soğuk fermantasyonu dışarda yapmak işe yaramadı. Hamur hem cıvıdı hem çok ekşi oldu, hamuru atmaya kıyamadım pişireyim kuşlara veririm dedim pişirdikten sonra tadına baktım kesinlikle yenmez, ıslatıp kuşlara vereceğim. Onlar da beğenmezse gübre yaparım.

Tekrar deneyip bu sefer buzdolabında fermantasyon gerçekleştireceğim. Pişirme işlemini taş fırına havale etmeyi düşünüyorum, evdeki fırın kekin bile ortasını hamur bırakıyor.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön