View Single Post
Eski 19-02-2018, 11:53   #76
Musa Gündoğan
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 783
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c. Mesajı Göster
Kitaplar ile ilgili genel bir değerlendirme yapabilir misin sevgili Musa?

Bunların haricinde, öncelikle edinin dediğin ya da öncelikle bunu okumanızda fayda var dediğin kitapları da paylaşırsan sevinirim.
g.c.
kitapları okurken şöyle bir sıra izledim. önce permakültüre giriş okudum. bunun şöyle bir artısı oldu. bahçecilik anlamında bilgim genel olarak yöremizin bilgisi ve internette merak ettiğim şeyleri öğrendiğim kadardı. ancak kitap okumanın güzel taraflarından birisi de merak edilen şeylere bölük börçük değil toplu olarak ulaşabiliyorsunuz. o nedenle bu kitap gerçek anlamda daha verimli bahçe nasıl yapılır konusunda sindirelerek okunması gereken bir kitap. bu kitabı aldığınızda sineksekiz yayınlarının diğer kitaplarını da merak edersiniz diye düşünüyorum. sineksekiz yayınlarının sahibi İrem Çağıl'ı da instagramda takip etmelisiniz. farklı bir hayatı var.

daha sonra okulsuz büyümek kitabını okudum. okuduğum her kitabı hayatım bir noktasına koymayı hep sevdiğimden öyle olunca çocukluğumda yaptığımız çamurdan arabaları bu kitapta iyice anımsadım diyebilirim. yanlış anlaşılmasın okulsuz bir öğretimin doğru olduğunu savunmuyorum. birazda şöyle bakmak gerek: bir arkadaşımın dediği gibi "okumak cehaleti alır, itaati öğretir". o nedenle bu kitabı okurken yazarın kendi hayatında edindiği tecrübeleri, çocuklarımıza aktararak onları daha kendine güvenen bireyler yapabiliriz.

3. okuduğum kitap: Ekin Sapı Devrimi(yazar masanobu fukuoka) bu da 3. aşama yani son okuduğum kitap oldu. burada da daha kolay nasıl tarım yapılır? doğa ile uyumlu tarım nasıl olmalı? İşinize yarayacak püf noktalarınet bir şekilde deneyerek göstermiş. bu konuları çok güzel görebiliyorsunuz.

bu 3 kitabı kesinlikle alınıp okunması yönünde tavsiye ederim.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön