View Single Post
Eski 14-02-2018, 18:56   #77
Altur
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-02-2018
Şehir: Aydin
Mesajlar: 2
Peynirin mayalanması için cinsine uygun (beyaz peynir, tulum gibi) laktik asit bakterisi kullaniliyor. Tuz kullanılsa bakteriler ölür. Sonra çökelen peynir ayrılıp tuzlaniyor. Mayalanma sırasındaki artık peynir altı suyu çoğunlukla atılıyor. Çoğunlukla dere yataklarına verildiğinde de çevre kirliliği yaratıyor. Bu peynir altı sularinin birkismi işlenerek sporcular için protein tozları yapılıyor. Yurt dışında tarımda kullanım alanları var içerdikleri besin maddeleri açısından zengin. Piyasada dana derisinden üretilen bitki gelişimi için önemli olan aminoasitler satılıyor. Bitki gelişimi ve toprak iyileştirmesi için günlük asitlerden bile daha etkili olduğu İddaa ediliyor bu aminoasitlerin.
Şimdi peynir altı suyundaki bu amino asitler bedavaya alınıp aynı şekilde fayda sağlanabilir mi? Artı içindeki laktik asit bakterileri yaşıyorsa topraktaki yararlı mikroorganizmaların destekleyip fusariyum gibi zararlı mikroorganizmalari da baskilayacaktir.
Uygulama miktarını bilmiyorum ama gözümü karartarak 2 maşrapa peynir altı suyunu yarım kova su ile seyreltip seradan 10 adet biber bitkilerine döktüm. En azından doz aşımi yapıp bitkilere zarar verecekler mı gözlemlemek için

Altur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön