View Single Post
Eski 14-02-2018, 15:53   #24
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
2-3 sene önce denedim. Bir kaç yüz kilo seçme meyveyi üşenmeyip güzelce viyoller ve mukavva kutularla ambalajladım. Komşunun hesabından İstanbul'a gönderdim. İstanbul'da 4-5 gün boyunca kimse almamış. Sonunda kilosu 1 liradan birisine zorla vermişler. Sonucu, ambalaj ve nakliye bedelini karşılamadı.

Ben de, köyde dağıtıyorum, bir kaç yüz kilonun suyunu sıkıyorum, kalanı da bırakıyorum öylece, hiç olmazsa yine toprağa dönüyor.
Sizin başınıza gelen olay, Komisyoncuların çakallığıdır. Bu sene aynı şey elma bahçesi olan komşumun başına geldi. Ekstra boy granny Smith elmaları hale gönderdi. Komisyoncunun birine bıraktı. Komisyoncu başka bir komisyoncuya satış yapmış gösteriyor ve size düşük bir ücret ödüyor. Sonra malı babasının oğluna istediği fiyattan satıyor. Ben bu fiyata satmam dediğinizde al malını götür diyor. Suluk elma bu sene 60-70 kuruşa çıktı. Ekstra boy 1. sınıf elmayı 80 kuruştan sattığını söylüyor kabzımal. İşte devletin çiftçiye attığı kazığın boyu bu kadar. İnsanları, komisyonculara mahkum ederlerse daha çok kazık yiyeceğiz.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön