View Single Post
Eski 13-02-2018, 16:44   #8
aziztoprak
Ağaç Dostu
 
aziztoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
merhaba
her sorunuza değil fakat bir kaç sorunuza yorum yapayım. Babam tesisatçıdır ona istinaden yazıyorum.

1- suyu sadece içme değilde genel ihtiyaç için kullanacaksanız kuyudan çekin ancak öncesinde suyun en azından rengine ve tortu düzeyini beş litrelik bir bidona doldurarak inceleyin eğer ki yeşil renkli ve bulanıksa suya muhtemelen başka şeylerde karışıyor olabilir.
2-elektriğiniz yok ancak bir miktar bedelle kendinize güneş paneli yaptırın çok artısını görürsünüz.
3-kuyudaki su alt kanallardaki suyun gelmesiyle dolmuş olabilir çok fazla dolmamasının sebebide bu olabilir. çünkü su belli yükseliğe gelince doygunluğa ulaşıp diğer kanallardan geri gidiyorda olabilir. bunu ancak doldur boşatla öğrenebilirsiniz.
4-kuyu suyunu ne olursa olsun tahlil ettirmeden içme suyu olarak kullanmayın en basitinden ishal olursunuz.
5-sivri sinekler için uzak tutucu çeşitli bitkileri kullanabilirsin. ya da sinek bantları kullanabilirsin.
6- depo altındaki bims ler tahminen 1 tonu kaldırır fakat deponu keşke 3-5 tonluk alsaydın bir tankerle doldururdun çok uzun kullanırdın.
7-deponun üzerine koyu bir renkle boya **** kapatmanı tavsiye ederim ışık gördükçe yosunlanma olacaktır.
8-tarlanızı çok fazla sürdürmeyin biraz el yordamı iyi gelecektir. göründüğü üzere toprağınız yumuşak o nedenle elle toplamayı deneseniz daha elverişli olacaktır. tarlanızı sürekli sürdürürseniz yüzeyinde bir süreden sonra mecburi gübre kullanmak zorunda kalırsınız. o nedenle mümkünse bundan sonra sürdürmeyin.

Merhaba Musa Bey cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Bana çok faydası olacak. Kuyunun suyunu sadece sulama belki genel kullanım için kullanacağım. Güneş paneli sistemi planımda var inşallah. Size bir konuda daha danışmak isterim. Bahçemin içine 1 traktör yanmış koyun gübresi getirtmiştim. Şu anda üzeri naylonla örtülü. Bunu bahçede kullanmak istiyorum ama hepsini yaymam zor. Zaman zarfında sinek yapar mı? Nasıl bir işlem yapmamı tavsiye edersiniz. Saygılar.

aziztoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön