View Single Post
Eski 11-02-2018, 11:23   #508
latif.07
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-04-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 192
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canusta Mesajı Göster
Benim sorum var
Bonsai için tohumdan yetiştirmeye giriştim epey uzun yazılar okudum fakat kış mevsiminde çimlendirmenin zor olduğunu öğrendim.Tohumlar ekildikten sonra üzerine streç film çekilerek 1-2 gün süreyle havalandırarak çimlendirme yapılabileceğini okudum.
Tohumları ektim ortam sıcaklığı güzel ama şöyle bir fikir geldi aklıma fikrinizi almak istedim.
Otomatik olarak ayarlanabilir priz var gün içinde istediğiniz saate kurup o saatlerde çalışmasını sağlıyorsunuz bir de Full Spectrum Led'li lamba var bu lambayı tohumların üzerine gelicek şekilde sarkıtsam günde 8 saat veya 10 saat ışık versem diye düşündüm ? Sizce faydası olur mu zaman kaybı mı olur ? Çünkü çimlendirme sürecinde ışık değil sıcaklık istediğini sanıyorum.Isı veren lambalarda buldum fakat toprağı çok kurutur diye düşünüyorum. Bulunduğumuz şu ay için en uygun metot nedir söylermisiniz ? Bu arada ben çok sabırlıyım 1-2 sene vaktim bile var sadece böyle cam kenarında bekletmek doğru mu bilemedim gün içinde 1 saat güneş geliyor sonra gidiyor. Tavsiye verirseniz çok sevinirim.Bide tohumdan çimlendirme süreci içerisinde günde kaç saat ışık vermem veya hangi sıcaklıkta tutmam lazım söyleyebilirmisiniz ? Saygilarimla
Tohumlarınıza soguk katlama yaptınızmı ? Soguk katlama yaptıysanız baharda bırakın kendi hallerine çimlenirler. Soguk katlama yapmadıysanız googleden ve forumdan tohumalarda soguk katlama nasıl yapılmalıdır diye araştırmanız sizi sonuca götürecektir.

latif.07 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön