View Single Post
Eski 07-02-2018, 21:51   #498
kamil35
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Aralık ayının son haftası Apimaye firmasından 54 adet kovan tabanı satın aldım. Tanesine 47 lira ödedim. Siparişler 10 gün içinde bana ulaştı. Her şey buraya kadar normal.

Kolileri açtığımda polen tuzaklarının uç kısımlarının, 2011 yılında aldıklarımdan farklı olduğunu gördüm. Polen tuzağının uç kısmında bir arının geçebileceği kadar üç adet çentik vardı. Aynı firmadan 2011 yılında da 42 tane, aynı tabandan satın almıştım ve o zamandan beri sorunsuz bir şekilde kullandım.

Hemen satıcı firmayı aradım ve polen tuzağındaki çentiklerin sorun olduğunu buradan arının geçebileceğini bunun da polen toplama miktarını düşüreceğini söyledim.

Bu sorunu iki farklı günde iki farklı kişiyle görüştüm. Sağ olsunlar gerçekten çok kibar davrandılar beni dinlediler. Firmalarının arge çalışmaları sonucu böyle bir üretime gittiğini bana anlattılar. Kaybın çok fala olmayacağını, %10 gibi bir kayıp olabileceğini söylediler. Ben de onlara 300kg polende %10'un 30kg yaptığını söyledim ve polen tuzaklarının 2011 yılında aldığım tuzaklarla aynı olması gerektiğini ve sorunun çözülmesini istedim.

2011 yılında aldığım tuzağı yeni tabana taktığımda sorun olmadığını resmini çekerek de kendilerine gösterdim. Firma arge yapacağız derken hatalı bir üretim yapmış bana onu savunuyor.

Gelelim sonuca sorunu çözdüler mi hayır çözmediler. Sadece kibar kibar konuşmakla yetindiler.

Sorunu ben kendim çözdüm tuzakların uç kısımlarından tıraşlama yaptım ve çentik kısım arının geçemiyeceği seviyeye düştü.

Şunu da ilave edeyim şu bahsettiğim sorun haricinde tabanlarda sıkıntı yok.

Olay daha iyi anlaşın diye fotoğraflarını da ekledim. Bu tabanları almamın tek nedeni daha verimli polen toplayabilmek. Tabandaki hata ise benim odaklandığım bölümde... Bu tabanlardan almak isteyen arkadaşların aklında bulunsun. Kararlarını ona göre versinler.

Eklenen Resimler
   
kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön