View Single Post
Eski 07-02-2018, 20:07   #138
its_just_a_ride
Ağaç Dostu
 
its_just_a_ride's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2017
Şehir: Milky Way
Mesajlar: 620
Alıntı:
Peki, bütün yaz üretimine (verimde düşmeler olsa da) istikrarlı şekilde devam eden tek çiftçi arkadaşımız kim? Tabii ki et ve yumurta için tavuk, kuzu, şükran günleri için hindi yetiştiren TrailBale Farm (TrailBale Farm - Home) Portatif çitle gezdirdiği tavuklar kendi kendini besliyor (az miktarda organik yem veriliyor). Kuzuların besin kaynağı yüzde yüze çok yakını oranda çim ve otlar (bunlar da çitle gezdiriliyor).
Elbette istikrarlı olacak. Memeli ve kuş alemi gayet dayanıklı ve hayatta kalma içgüdüleri son derece kuvvetli canlı toplulukları. Bu nedenle hayvan kullanımı cazip geliyor bu arkadaşlara. Meseleye "hayvan, yemek için vardır." olarak bakılıyorsa zaten üzerinde konuşmaya dahi lüzum yok. Her yıl milyarlarca hayvanın sistematik olarak katliamı zaten normalleştirilmiş. Gidip de o çiftçiye sataşacak değilim .

Alıntı:
Bugünkü hali ve gidişiyle endüstriyel hayvancılık da sürdürülebilir değil ama yukarda bahsettiğim sebze-hayvan çiftlikleri hem sürdürülebilirlik hem de dengeli ve sağlıklı beslenme döngüsünün kurulabilmesi açısından umut verici modeler sunuyor. Bütün bu tartışmanın merkezindeyse nüfus var. Söz konusu modellerin örnekleri artmaya devam ediyor evet ama nüfus bu şekilde artmaya devam ederse, endüstriyel tarım döngüsünden kurtulmak da pek mümkün gözükmüyor.
Evet sadece yukarıdaki endüstriyel vs vs.'lerin sürdürülebilir olmasını geçtim, dünyanın kendisi sürdürülebilir olmaktan çıkmakta zaten. O nedenle o çöküşe kadar kim nasıl biliyorsa öyle yapabilir. Fakirleri alıp marsa götürecek halleri yok neticede.

Alıntı:
Bahsettiğiniz gıda ormanı uygulamasıysa, çoğunlukla permakültür yöntemlerini kullanıyor (verim, birinci planda değildir).
Monokültür tarıma düşman değilim. Benim derdim çevreyi, toprak ekosistemini gözetmeden yapılan tarımsal faaliyetler. İmkanım olsa 100 dönüme kuşkonmaz ekebilirim mesela . Permakültür/Çoklukültür tasarımları mevcut mekanda katmanlı tasarım yaparak maksimum verimi hedefler. Bu kısma çok katıldığımı söyleyemem. Sonuç olarak iklimsel etmenlere, dünyadaki mevcut kötü gidişatı gerekçe göstererek çözümlere odaklanmaktan vazgeçecek değiliz. İsteyen istediği şekilde beslensin uygulasın. Son sözü her zaman doğa söyler.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön