View Single Post
Eski 06-02-2018, 18:03   #358
Myrilla
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-02-2018
Şehir: Giresun
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Rozet şekilli, yani bir merkezden yayılan yapraklara sahip sukulentlerin merkezi çürüdüğünde kurtaruılması pek mümkün değil. Ancak şunu deneyebilirsiniz:
En alttaki yapraklardan birkaçını gövdeyi (hâlâ bir gövde kaldıysa) zedelememeye çalışarak ayırın. Ortadaki gövdeyi net ortaya çıkarıncaya kadar ayırma işlemine devam edin. Gövde net bir biçimde görününce, alttaki çürümüş kısmı keskin bir bıçak ya da maket bıçağı gibi bir aletle çürük hiç bir kısım bırakmayacak şekilde kesin. Yani temiz bir gövde kalmalı ve çürük kısım buraya hiç bulaşmamalı. Çürük kısmı bulaştırmamanın yanı sıra, kesme işleminde kullandığınız bıçak da temiz olmalı. (Kesilen yerden bakteri bulaşıp bitkiyi öldürmesin diye dikkat ediyoruz bunlara.) Bunu yaptıktan sonra Bitkiyi kuru ve sıcak bir yerde birkaç gün kurumaya bırakın. Kesilen yerin yara kabuğu gibi tamamen kuru bir duruma gelmesi gerekiyor.
Bunun ardından, gövde toprak içine girecek şekilde uygun bir toprağa dikin. Daha sonra sıcak bir odada tutup arada bir sularsınız.
Gövde kaldıysa bu şekilde bitkinizi kurtarabilirsiniz..
Boş şans diliyorum, umarım bitkiniz kurtulur ve kocaman olur...

çooook teşekkür ederim. En azından şimdi bir ümidim var. Çok yardımcı oldunuz. Sağolun. Eğer başarılı olabilirsem burada fotolarını paylaşırım yine inşallah

Myrilla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön