View Single Post
Eski 06-02-2018, 13:38   #4
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Merhaba Sayın Beşiktaş, Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.

Kendi planlamam da öndeki 32 metrelik olan bahçeyi 2 ana hatta bölmeyi düşünüyordum. Çünkü Rainbird ve Hunter sitelerindeki dökümanlarda bir hat için en fazla 8 sprink olması gerektiğinden bahsediyor. 4'er metre atan sprinklerden alacağımdan bir sırada 8 karşılıklı toplam 16 tane sprink olacağını anlıyorum.

Daha sonra 78 metre karelik alanlara 6 metre atan sprinklerden 6 tanenin yeterli geleceğini anlıyorum. Bu alanıda ayrı bir selenoide bağlamayı düşünüyorum.

Diğer kahverengi ile gösterdiğim iki bölgeyide tek bir selenoidle toplamda 60 metre uzunluğunda olacağını düşündüğüm 2 sıra 16 mm damla sulama borusu döşeceğim. Bu durumda 4 santralli bir kumanda merkezi ve 4 selenoid vana benim işimi görecektir diye düşünüyorum.

Alıntı:
Ancak size 32'lik kangal ölçüsünü kim verdi?, Yeterli gelip gelmediğini hesaplattınız mı acaba?
Bu boru ölçüsünü sitedeki uygulamalardan öğrendim. Genelde sitedeki uygulamalarda bu boru ölçüsü kullanılmış. Bina girişine 1 inç pprc beyaz borularla gelen suyu 3/4 inç su saatinden geçirdikten sonra ana merkez için kullanılacak boru ebatını malzemeciden öğrenbilirim diye düşünüyorum.


Alıntı:
Çim tohumu olarak karışık çim tohumu almanızı öneririm. En az 5-6 çeşit olsun. ve atıyorum günde 3 saat güneş alıyorsa kısmi olarak gölgeyi seven çeşidin oranını artırabilirsiniz.

% 20 Lolium perenne
% 15 Festuca rubra rubra
% 15 Festuca rubra com.
% 20 Festuca ovina
% 20 Poa pratensis
% 10 Agrostis tenuis

Gibi...

Tabi bu türler örnek olup sizin ihtiyacınız olan ürünler değişebilir.
Çim tohumu ile ilgili hiçbir bilgim yok. Ancak Ulusoy ve Anadolu Tohumculuk ürünleri tavsiye edildi. Bunların sitesinden araştırdığım kadarıyla Ulusoy'un 4M JOKER GOLD ve SHADOW GRASS bizim alan için uygun. Onunda içinde hangi çimlerin olduğu sitesinde belirtilmemiş. Aslında karışımı kendim hazırlayacağım için direk marka ve model olarak tavsiyede bulunsanız daha memnun olurum.

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön