View Single Post
Eski 02-02-2018, 16:26   #288
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kozanli Mesajı Göster
Sayın Birnefestoprak, harikasınız.
Doğa ile haşırneşim olan insanları takdir ediyorum.
Yaptığınız işi göstermelik yapmıyor ve öğretici yanınız takdire şayan.
Yaptığınız işi profesyonel yapmanız ayrı bir güzellik.
Tohum üretmeninz ve bunu paylaşmanız, eğitmenlik yönünüzü kutluyorum.
Ekmeğini doğadan kazanıp emekli olan biri olarak, doğa şartlarına kafa tutarak bir şeyler üretmek için, emek ve zaman harcadık.

Tekstil işçisi iken, Avrupa'da 40 yılını bağcılık, ormancı, çiftçilik yapmış günün 20 saatini toprakla yoğrulan, yaptığı işi severek yapan biriyim.
Tebrik ediyorum.
Gizli takıp ikizim.
Sayın Kozanli;

Birnefestoprak arkadaşımızdan özür dileyerek siz okuduğunuz zaman silmek üzere yukarıda mesajınızda koyu harflerle öne çıkartmaya çalıştığım 40 yıllık birikimlerinizi ilgili konu başlıklarında aktarabilirmisiniz. Daha önce atmış olduğunuz resimlerde bağ ile ilgili fotoğraflarınız bulunmakta idi. Bu şekilde bağ budama bizim burada pek mümkün değil. Arkadaşım 1300 rakımlı yerde şimdiye kadar sonbahardan budamasına rağmen asmalar ilkbahar geldiğinde gene ağlamakta, soğuklardan zarar görmekteler.

İspanyadaki bir bahçede sizin resimlerinizdeki gibi uzun direk ve teller üzerine asma omcaları yapılıyor. Alt anaçlar ise bizim burada yaprak asması olarak kullanılan çok arsız ve ince büyük yapraklı bir anaç. Bu anaca aşılı bir tane eski siyah üzüm ise diğerlerinden geç olgunlaşmakta. Anacın üsteki aşılı kısmını çok güzel beslediğini ancak bu nedenle de geç olgunlaştırdığını düşünüyorum. Bu asmanın resimlerinin bulunduğu link aşağıda.

Yalnızca sarmalık yaprağı için asma fidanı

Benim bahçemde çok çeşitli asma anaçları bulunmakta. Ancak hangi türler olduğunu hala öğrenemedim. Bir tanesi çok fazla çiçek vermekte. Bazı asma türleri ise döllenme istemekte. Bu asmalardan bırakmak döllenmesi açısından uygun olur mu?

Özellikle bağcılık konusunda ve diğer çiftçilik ile ilgili bilgi ve birikimlerinizi aktarabilirseniz hep birlikte yararlanmış oluruz.

Bağcılık - agaclar.net

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön