View Single Post
Eski 02-02-2018, 14:35   #319
konstantinos
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-02-2018
Şehir: Ankara/Bodrum
Mesajlar: 5
Herkese merhaba;

Bu sonbaharda Ankara'da ağaç diplerinden topladığım palamutların bir kısmını 200ml pet bardaklara diktim, bir kısmını da ıslak torf ile buzdolabına attım, onlar da çimlenince yine büyük bir kısmını bardaklara, bir kısmını da şişelere diktim. Çok güneş almayan salonda, pencere önünde duruyorlar. bir kısmı da güneşi daha az alan yerde duruyor. ilk filizlenenler şimdiden kocaman oldular. Bir de yeni yeni topraktan çıkanlar var.

Aslında bu işe başlarken iki amacım vardı. bir kısmını Ankara'da değerlendirmek, bir kısmını da Bodrum'a götürmek. Buzdolabında olan köklenmiş palamutları mart civarında Bodrum'da saksılara dikmeyi planlıyorum. Fakat Bodrum'da yaşayıp yaşayamayacağını hiç bilmiyorum. Quercus Robur olduğunu düşündüğüm meşeler sizce orada sıcağa ve güneşe dayanabilir mi? Bodrum yarımadasının, bodrum merkezden ötesinde kalan kısmının çorak, kayalık yapısı olduğunu belirteyim. Boş tepelere dikmek istiyorum. Yazın orada olduğum dönemlerde 1-2 kere sulayabilirim. bu şartlarda yaşarlar mı sizce?

İkinci sorum da şu. Ankara'da dikeceğim meşeleri gelecek sonbahar gibi dikmeyi düşünüyordum. Fakat elimdeki meşelerin büyük bir kısmı 200ml bardaklar içinde. koca bir yaz mevsimini o bardak içinde geçirebilirler mi? bahar sonu balkona çıkarmayı düşünüyorum hepsini. Aklımdaki diğer fikir ise, mart sonu gibi en büyüyenleri araziye dikmek. Fakat bu durumda sık sulama sıkıntısı çekebilirim. Kurak bir yaz mevsimini atlatabilirler mi?

Sizce hangisini yapmalıyım? Daha büyük saksılara aktarma şansım ne yazık ki yok.

konstantinos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön