View Single Post
Eski 01-02-2018, 14:08   #208
tarku
Ağaç Dostu
 
tarku's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 963
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kmpst60 Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar. Yaklaşık 3 sene sonra konuyu hortlatarak alternetif yaşam sevdalılarından ve solucan gübresi üreticilerinden sorularıma cevap bulmak istiyorum. Kısmen amatör bir üreticiden yaklaşık 2,5 ay önce 500 civarı solucan aldım. Üretim yavaş olunca şüphe etmeye başladım ve bugün solucan kabını komple boşaltarak incelemeye başladım.
Solucanların bir kısmı daha açık renk bir kısmı daha koyu renk. Açık renkliler daha hızlı hareket ederken koyu renkliler daha yavaş hareket ediyor. Bu solucanların cinsi nedir? Bana kırmızı kalifornia solucanı dediler ama emin olamıyorum. Aşağıda resimlerini ekledim. Bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa ve yardımcı olabilirlerse sevinirim.
İki tane de youtube a yüklediğim video linkini aşağıda veriyorum. Belki daha açıklayıcı olabilir...

https://www.youtube.com/watch?v=kZYqXsqPqwk
https://www.youtube.com/watch?v=XvSH...ature=youtu.be




Üretimin yavaş olduğunu neye göre karar verdiniz? Solucanların günlük olarak kendi ağırlıkları kadar besin tükettikleri ve bunun yarısını kendi ihtiyaçları için kullanıp, kalanını dışkı olarak çıkarttıkları pek çok yerde söyleniyor. 500 solucanın ağırlığını düşünürseniz, çok az bir miktar gübre oluşturacakları ortaya çıkar. Ayrıca bu solucanların belli ısının altında çalışmaları çok yavaşlıyor. Nasıl bir kapta besliyorsunuz?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön