View Single Post
Eski 28-01-2018, 19:54   #78
aakcar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-01-2018
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz Mesajı Göster
Kaktüs/Sukulent hastalıkları konusunda daha tecrübeli bir arkadaş cevap yazıncaya kadar size belli bir fikir vermek amacıyla yazıyorum.. Öncelikle ufak kurumuş alanlar gibi görülen yerler önemli bir sorun oluşturmuyor... Onlar kaktüsün zamanında fiziksel hasar görmesiyle, uzun süre az güneş gördüğü bir ortamdan birden güneşe çıkarılmasıyla, ya da üzerinde kalan damlacıkların güneş ışığını mercekleyerek yanıklara yol açmasıyla vb. ilgili olabilir. Kaktüsünüz büyüdükçe o alanlar daha ufak ve yüzeysel hale gelecektir ve yeni yaprak/dallarda da tekrarlanmazsa göze bile batmayacaktır...
Resimlerden tam seçemiyorum ama, eğer sukulentinizin/kaktüsünüzün üzerinde oluşmuş pamuk gibi ve/veya yapışkan kütleler varsa, onlar böcek parazitlerdir ve ciddi bir sorun oluştururlar.. Kaktüsünüze çok ağır hasar verir hatta öldürebilirler.. Bunlar için ilaçlar, forumda bulabileceğiniz örneğin arap sabunu ve su karışımının püskürtülmesi gibi çözümler var.. Ancak bence ilk iş olarak yumuşak bir resim fırçasıyla (varsa) bu tür pamuksu/yapışkan oluşumları fiziksel olarak temizleyip bitkiyi hemen rahatlatmanız.. O arada da forumdan parazite karşı hangi yöntemi uygulayabileceğinizi öğrenip kararlaştırabilirsiniz..
Kolaylıklar, kaktüslerinize de uzun sağlıklı yıllar..
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim, dediğiniz yöntemi uygulayacağım . İnşallah kakatüslerim iyileşir bir an evvel. İyi akşamlar diler, saygılar sunarım.

aakcar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön