View Single Post
Eski 26-01-2018, 13:51   #20
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku Mesajı Göster
Şiddet hiç bir şeyin çözümü değildir. Sorunları daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktan başka işe yaramaz. Siz iri kıyım birini gönderdiniz, o kişi de daha iri birini bulursa ne olacak?
Keçilerin çıkamayacağı yükseklikte bir duvar ve üzerine tel en mantıklı çözüm gibi geliyor.
Yukarıda beş tane madde var, siz 'şiddet çözüm değil' diyorsunuz. Genç değilim, köyden dün inmedim, her gün en az 50 kişiyle yeri geliyor 'uğraşıyorum', yöneticilik yaptım. İnsanları, diyaloğu severim. "Ben neler gördüm, neler duydum" var ya, aynen öyle benimkisi.

Elektrik teli dediniz, tamam, güzel katılıyorum, yazdım da, peki iki gün sonra telleri keserse ne yapacaksınız? Kamera taktık, haftasına indirdi aşağı...Yaylamızda uydur kaydır sebeplerden dolayı adam vurdu dengesizin biri. Bunu dövmeyeceksin tabi, kaçacaksın yakınlarından. Adamı tam tanımıyorsanız bu işlerden haydardan, haydarın kime iyi gelebileceğinden anlayanlar vardır piyasada, danışırsınız, uygunsa gereken yapılır.

Meslektaşımızın başına gelen olayı anlatayım kısaca; uyumsuz, dengesiz, psikozlu, dengesiz biri; sürekli taciz, laftan anlamaz, durdan anlamaz, polisten anlamaz, en sonunda halden anlayan birini bulup hallendiriyorlar. Oymuş...Abi diyor bi görecen, lokum oldu lokum, bonfile, yumuşacık...

Yoksa şiddet kötü tabi, ben hayatımda darbe almamışım, birine vurmamışım, böyle bir şey başıma gelse satar giderim oralardan. Ondan en başa yazdım; olayın çözümü rakibe, size, komşulara, çevreye göre değişir.

Sonuç: Allah herkesin dağına göre kar versin.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön