View Single Post
Eski 17-01-2018, 19:47   #3750
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Büyüyen Clematis
KLEMATİSİN KURULMASI (devam)

KATMANA
Bu yöntem bitkileri tam olarak ana bitki ile aynı şekilde üretir. Katmanlamayla yetiştirilebilen yaygın klematis şunlardır:


KESİMDEN KOLAY

Alpinas
Montanas
Clematis Tangutica
Clematis tibetası

KESME ALIŞIYLA MODERATELY KOLAY

Macropetalas
Büyük çiçekli melezler
Clematis campaniflora
Clematis florida

KESİMDEN KOLAY

Clematis armandii
Texensis


Katmanlama, daha fazla klematis bitkisi yetiştirmenin en kolay yöntemlerinden biridir. İlk önce gövdenin yerinde olacağı alanı mümkün olduğunca iyi çürümüş organik madde kazarak hazırlayın (harcanmış saksı kompostu ince olacak). Katmanlama için iyi bir zaman erken sonbahardır.
Ardından, toprağın altında olacak olan (bir yaprak düğümünün yakınında) küçük çentik yapın (aşağıdaki diyagrama bakın). Bu, gövdenin o noktadan kök salması konusunda büyük ölçüde yardımcı olacaktır.



20 cm (8 inç) derinliğinde 60 cm (2 ft) derinliğinde bir alanı kazın ve yarısını orijinal toprakla ve iyi çürümüş organik madde karışımı ile doldurun. Gövdeyi yavaşça toprağa doğru bükün ve yerinde tutmak için iki tel kanca ile aşağı doğru tutun. Çubuğu daha karışık toprak ve kompostla örtün.

Normalde, katmanlı gövde bir sonraki sezonun sonbaharına kadar iyi bir kök sistemi ortaya çıkardı. Daha sonra, ana fabrikadan ayrılmaya, kazılmaya ve yeni yerine yerleştirilmeye hazır olacaktır.

Daldırma dediğim yöntem ile yapmışlar. Verdiğim linkteki fotoğrafı görünce daha rahat anlaşılacak. Hatta bana göre bu yöntem ile toprak altında fazla derine gömmeden ne kadar uzatılırsa bu kısım köklendiği zaman birden fazla bitki köklerin gelişim durumuna göre kesilerek çoğaltılabilir.

How to Layer clematis by layering.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön