View Single Post
Eski 15-01-2018, 09:41   #80
thunderon
Ağaç Dostu
 
thunderon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Elinizdeki bambu büyüyen kalın cins mi. Aslında uzun sağlam bambu ise yetiştirmek lazım. Her şekilde değerlendirilebilir. Özellikle sırık ihtiyacı için . Daha sağlam ve uzun sırığı nereden bulacağız.

Komşum bir yerden aldığı kamışı fosseptik çukurunun alt kısmına dikti. Gelişimleri gayet güzel. Çok kalın değiller. Sırık olanak domatese fasülyeye kullanmayı düşünüyor.

Ben sınıra çit olarak mayıs gülü dediğimiz kokulu gül dikmeyi düşünüyorum. Kokusu, görüntüsü, çiçeği çok hoş. Dikenli olması da çit için avantaj.

Sizdeki bambunun resimlerini ve fiyatını paylaşabilirseniz ben de düşünmeye başladım.

Kolay gelsin
Merhaba,

BEnim aldığım bambusa aurea cinsi. Gövdesi çok kalın olmuyor sanırım. Avm , bahçe vb. yerlde doğal çit olarak kullanılıyor. 40 cm boyundaki bambuyu yalova doğa peyzajdan 20TL'ye aldım. Fasulye salatalık vb. sebzelerdeki sırık ihtiyacımı bunlarla gidermeyi düşünüyorum. Gelişmeleri buradan sizinle paylaşacağım

Özellikleri
Hızlı büyüyen ve 8-10 metre kadar boy yapan bir bitkidir. Yapraklar zaman zaman dökülse de genelde yoğun yapraklıdırlar. Yaprakları, dallar üzerinde yoğunluğu en fazla olan bambu türüdür. Bol güneşli yerlerde iyi gelişim gösterseler de, gölge yerlerde de yaşarlar. Genelde peyzaj çalışmalarında çit amaçlı kullanılırlar.

Eklenen Resimler
  
thunderon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön