View Single Post
Eski 11-01-2018, 13:23   #4
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tidrisagalar Mesajı Göster
Cevabıniz için teşekkür ederim . Resim ekledim . Belirttigim yere rafli sistem pvc veya ahsaptan yapıp naylon ile heryerini kapatacagim. Daha büyük bir sistem için ön denemelerimi burada yapacağım. Sera naylonlari filtreli oluyor ve açıklamalarında sıcaklıgi dengeliyor diyor. Bu yüzden emin olmadım normal naylon da bu sistemde olurmu .
Sera naylonları daha çok katkılı olur uv,ır,eva,antifog,antimist,antidust vs tabi bunlar opsiyonlardır istediğinizi seçebilirsiniz tabi ki satan kişide o anda yoksa sizin istediğiniz opsiyonlarda bir ürün üretim için beklemeniz gerekir ,bunun yanında sera naylonları 12,36,60 aylık diye kategorilere ayrılmıştır bu da kullanılan hammadde oranına göre değişir bunlar katkı oranlarına göre daha kalın ve ağır ürünlerdir ışık geçirgenliği biraz daha düşüktür.
Birde ısı perdesi olarak satılanlar var uv ve ır katkılı biraz daha ince bir naylondur normalde sera içene ikinci bir bariyer olarak yan taraflara çekilir .
full katkılı 60 aylık diye satılan naylonun kg fiyatı 12-13 liradır ısı perdesi olanın 5-6 lira.Tarım ürünleri satan bir yerden uygun ölçülerde 36 aylık uv ve ır katkılı olandan kestirin madem daha büyük bir sistem yapacaksınız daha sonra.UV katkısı ışığı eşit oranda dağıtıyor ve fotosenezi arttırıyor , ır katkısı ise içeri giren güneş ışınlarını dışarıya bırakmayıp içerdeki sıcaklığı 2-4 derece arttırıyor.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön