10-01-2018, 14:39
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Pembe-Mor Akşam Sefası
- Bitki türü: Mevsimlik Süs Bitkisi
- Bitki ömrü: Ilıman iklimlerde çok yıllık, soğuk kışlı yerlerde yumrulardan tekrar çıkma özelliği
- Tohum çeşit adı: Pembe-mavi Akşam Sefası, Ipomea purpea
- Tohum kaç yıldır sizdedir: 1

- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul
- Size nereden geldi: Komşumdan
- İlk paylaşan : Bu sitede ben paylaşmadım/paylaşımdan almadım
- Tohumun kökeni : Asya olması lazım, ancak tüm dünya geneline yayılmıştır
- Dağıtılacak Tohumun Saflığı: yetiştiği yerin yakınında başka bir sabah sefası yetişmiyor.
- Kullanılan gübreler : Yok
- Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
- Hasat yıl ve ayı: 2017 Eylül
- Bitki tipi ve gelişim durumu: çılgın bir sarılıcı olan bu türü kontrol altında tutmakta zorlanacaksınız.
- Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri iri, tohumları da ilk başta iri ancak zamanla ufalan ve kararan meyvelerdir. Kolay çimlenir.
- Yetiştirme özellikleri:
- Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Havalar iyice ısınınca doğrudan ekilebilir. Mart ayında alttan ısıtma ile içeride çimlendirilebilir.
- Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Herhangi bir özel uygulamaya gerek yoktur, kolay çimlenir.
- Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli, organik maddesi yüksek yerlerde iyi gelişim gösterir. Büyük saksılarda rahatça yetiştirilebilir. Suyu sever, ancak saksı karışımı akışkan olmalıdır. Su da duran kökler ve yumrular çürür.
- İklim gereksinimleri: İlkbahardan sonbahard’ın sonuna kadar yaşar. Korunaklı alanlarda biraz daha uzun. Bir sonraki sene yumrulardan tekrar çıkar. Düşen tohumlardan da çıkan çok oluyor.
- Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dış kabuğu kuruyup kararan tohum alma olgunluğuna gelmiş olur.
|
|
|