View Single Post
Eski 10-01-2018, 10:08   #74
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Fidanlarınız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi olurlar. Fidan dikim aralarını kaç metre yaptınız. Benim gördüğüm kadarı ile biraz yakın gibi duruyorlar. Ceviz ağaçlarında en azından 7*7 yapsanız daha iyi olacak diye düşünüyorum. Burada bir kişi kiraz ağaçlarını 6*6 aralığında yaptığı için pişmandı. Arazinizin toprağı güzel ve verimli gözüküyor. Büyüdükleri zaman dalları birbirine girecek veya dik olarak yükselecekler.

Bambu aurerayı büyümesini özellikle takip edeceğim. Bambunun istilacı bir tür olduğu söylense de çok uzun sağlam bambular benim de ilgimi çekiyor. Yaşayacağını ve büyüyeceğini bilsem ben de 1300 rakım civarında denemek isterim.

Meyve fidanlarınızı biraz daha çoğaltmanız iyi olur. Oraya gittiğinizde her daim ağzınızı tatlandıracak birşeyler olması çocuklar için de iyi oluyor. Dut çeşitlerinden edinirseniz meyve verme dönemi biraz fazla yiyebileceğiniz meyveniz olur. Tabi ki seviyorsanız. Ben ekşi karadut, tatlı karadut, beyaz dut, Samsun dutu, yediveren dut diktim. Bakalım istediğimiz gibi olacaklar mı?

Elma ve armut seçiminde ise yazlık ve kışlık olan çeşitlerden var. Farklı zamanlarda olgunlaştıkları için bana göre hobi olarak daha iyi. Ayrıca muhtemel açış dönemleri de farklı olunca soğuklardan etkilenmeyenler arada çıkıp toplama imkanı oluyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön