View Single Post
Eski 08-01-2018, 14:45   #42
blick
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-03-2017
Şehir: İstanbul - Balıkesir/Ayvalık
Mesajlar: 182
Sayın Muda cevabınız için teşekkür ederim. Lakin arazideki eğim oranı %1-2 yi geçmez diye düşünüyorum. yani dümdüz bir arazi.
Geçtiğimiz sene yoğun yağmurlardan dolayı gelmiş olan suyun önünde artık bir duvar ve kanal var o yüzden geçen seneki durumu bir daha yaşamayacağımızı umuyorum.
Bu seferki tablo ise tamamen yağan suyun birikmesiyle oluşmuş. Eğim olmadığından kanal fikrinizi sıra aralarına yarım metre kadar kazıp uygulasak olur mu?
Bahçenin bir sınırından minik bir dere geçiyor. Yazları kuru oluyor. Derenin temizlenme işini geçen yıl halletmiştim. Acaba daha mı derin kazdırmalıyım
Bu arada yazın en yağışsız zamanında bile kuyudaki su 3-4 metreden fazla aşağı inmiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. blick;

Arazinizin durumunu siz daha iyi biliyorsunuz. Daha önce de sel nedeni ile kanal açmanızı önermiştim. Arazinizin durumuna göre en alt kısımdan büyükçe bir kanal açıp gelen suyun orada toplanıp tahliye olmasını sağlamanız gerekiyor. Eğimin en altına açacağınız kanal suyu toplayacak yukarı tarafların su tutmasını engelleyecektir. Tabi bu kanalda da mümkün olduğu kadar su biriktirmeden daha aşağılara var ise gitmesi gerekiyor. Eğimi ayarlayabilirseniz sıkıntı yok.

blick Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön