View Single Post
Eski 07-01-2018, 21:29   #3
tidrisagalar
Yeni Üye
 
tidrisagalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-01-2018
Şehir: bursa
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07 Mesajı Göster
Kendiniz güneş paneli yapabilirsiniz aslında, aliexspreste kitler mevcut siz kiti satın alıp türkiyede bir cumartesi pazarınızı ayırıp birleştirmesini yapabilirsiniz böylece elektirik problemini ortadan kaldırmış olursunuz ya da hazır güneş paneli satın alabilirsiniz. Bulundugunuz bölgede rüzgar varsa rüzgar gülleri ilede enerji üretebilirsiniz.

Isıtıma sistemi yok demişsiniz odun sobası kurulup serayı ısıtabilirsiniz böylece sezonu uzatıp bir sezonda daha fazla ürün alabilirsiniz diye düşünüyorum
yanıtınız için teşekkür ederim . solucan gübresi için çadır kurduk henüz bodrumda üretim yapıyoruz mart gibi çadıra geçeceğiz . o zaman güneş panelini de kuracağız.

Çilek için serayıda aynı yere koyacağız. fakat sulu sistemde enerji sarfiyatı hakkında araştırmaya henüz başlamadım. normal şartlarda 12v ile aydınlatma sistemi ile solucan çadırının aydınlatmasını küçük bir maliyetle kaçşılayabileceğiz. fakat sera için yeterli olurmu bilemiyorum.

Gübre başarılı olursa sulu sistemi hiç düşünmek istemiyorum mevcut sistemde raflı topraklı üretim deneyeceğim. tabi bu işi denemiş yapmış kişilerin görüşleri fikrimi değiştirebilir. sonuçta tecrübe edilmiş bir bilgi benim için değerlidir.

ısıtma konusu soba olarak düşündüm fakat forumda çok uygun olmayan yorumlar gördüm . sürekli seranın yanında olamıyorum. mevcut konumumdan 30 km dışarıda hali hazırda bir işerinde çalışıyorum . bu yüzden olacaksa bu şekilde olacak

tidrisagalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön