View Single Post
Eski 07-01-2018, 19:10   #1
Mahmut Leventoğlu
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Gambilya (sarı mercimek) favası

GAMBİLYA FAVASI

Gambilya Bodrum yarımadasında çok bulunur , çorba ve fava yapımında kullanılıyor ve favasının baklaya göre oldukça hafif, pişme süresi kısa olduğu için daha da pratik diyebilirim.


Malzemeler:
• 250 gram gambilya (sarı mercimek)
• 1 adet kuru soğan
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 adet kesme şekeri
• tuz

Yapılışı:
• Gambilyayı nişastası gidene kadar soğuk suda iyice yıkayın ve süzün.
• Gambilya yı tencereye alın ve üzerine yaklaşık 2- 2,5 su bardağı soğuk ilave edin.
• Üzerine soğanı piyazlık doğrayın, tuz, şeker ve zeytinyağını katın ve kısık ateşte kaynatın. Üzerini kapatmayın ve ara ara karıştırarak pişirin.
• Yoğun bir kıvam kazanana kadar ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sonra bir borcama **** yayvan bir kaba alıp soğutun Üzerine dilerseniz dereotu kıyarak **** yağda hafif yakılmış kırmızı biber gezdirerek servis edebilirsiniz

Dilerseniz doğradığınız soğanı önceden pembeleşene dek kavurabilip sonrasında Gamöbilya ile de haşlayabilirsiniz .Sonrasında pütürsüz olmasını isterseniz önce blendirla zip sonrasında soğutmaya alabilirsiniz

Afiyet olsun

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön