View Single Post
Eski 06-01-2018, 12:25   #655
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Sayın Lonicera'dan gelen bitkilerimi saksılama işlemim tamamlandı. Demin ortalığı da temizledim, rahatladığımı hissettim bu iş de bitince.

Fotoğraflara devam.

İlk olarak sürpriz bitkim. Ne olduğunu öğrenene kadar merakımdan çatladım desem yeridir. Aslında bu arkadaşı daha sonra çelikten köklendirip gönderecekti öyle konuşmuştuk, pakette çıkınca farkedemedim, üzerinde etiket de yokmuş.

Bitki köklerini incitmemek için fazla meraklı davranmamış, saksılamaya geçince tek tek incelerim demiştim.

Meğer sormam gereken soruyu atlamışım, "etiketsiz bitkinin adı nedir?" Üzerinde tek yaprak, o da yarısı kararmış geçmek üzere bir yaprak, bil bakalım nasıl bilirsen. Sadece en sevdiğim bitkilerden hareketle tahminler yürüttüm ve ancak o şekilde bilebildim. İsmini öğrenebilmem için bir buçuk gün geçmesi gerekti, Siz de sabırsızlandınız değil mi? Hadi söyleyim: Quisqualis indica (bindallı, çin hanımeli)

Çiçeğini koklayanlar, "sellukayı sollar" diyorlar ama bakacağız artık. İnşallah çiçeklerini görür koklar buraya da yazarım

Ne sevindim ya Rabbi çok şükür, tohumu piyasada yok, zengarden, sertifikalı tohum bulamıyoruz diye satış yapamıyor yurtdışı siparişi de tecrübeli arkadaşlardan duyunca vazgeçmiştim.

Siteden biri "Hatay'da bahçelerde çok var, çelikleyip satışa çıkaracağım"diye yazdıktan sonra buhar oldu, gören eden yok. İyice umudumu kesmeye başlamıştım.

İşte caanım bitkim, bir gövde-tek yaprak

Name:  IMG_2019.jpg
Views: 418
Size:  57.7 KB

Filbahri (arkadaşıma ismini söylediğimde benimle dalga geçmiş "bizim köyde de "horoz adem" var" demişti.)
Name:  IMG_2020.jpg
Views: 427
Size:  51.7 KB

Pervane çiçekli yasemin

Name:  IMG_2023.jpg
Views: 426
Size:  65.5 KB

Kalp ceviz

Name:  IMG_2022.jpg
Views: 422
Size:  61.0 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön