View Single Post
Eski 05-01-2018, 15:31   #28
Mesut Temiz
Moderatör
 
Mesut Temiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2008
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 1,123
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadoaho Mesajı Göster
Merhaba iyi günler . kaktüsüm gayet sağlıklı ve güzel bir şekilde büyüyordu ancak büyüdükçe dalları yanlara doğru yatmaya başlamıştı.Önceki diriliğini kaybedince ben de taşıyamaz kırılır korkusuyla yanlardan bir kaç dal keserek budamıştım. Daha sonra durumu biraz daha kötüye gidince ben şehir dışındayken annem birkaç kez daha budamış. Kaktüsümü çok seviyordum bu hale de biz getirdik diye vicdan azabı çekiyorum yardımcı olursanız ve kurtarırsak çok mutlu olacağım . Şimdiden teşekkürler. Önceki hallerinin fotoğraflarını bulamadım ama şuan bu durumda.
Kaktüsünüzün yeterince güneş ışığı görmediğini düşünüyorum..
Az sayıda tür istisna olmak üzere, kaktüslerin hemen hemen tamamı 3 şey isterler: Sıcak, bol güneş ve tabii ki yeterince su... Yine (bazı istisna türler hariç) kaktüsleri perişan eden 3 şey de soğuk, yeterli güneş ışığı almamak ve aşırı/süzülmeyen su.. Kaktüsünüzün uzantıları çok ince ve cansız.. Bu, yeterli ışığı almadıklarında ortaya çıkan bir durum... Ne kadar su verdiğinizi bilemiyorum... Ancak özellikle kış aylarında toprağı sürekli ıslak olacak şekilde sulamamalısınız, ancak toprak sürekli tuğla gibi kupkuru da olmamalı.. Sonuçta kaktüsler de canlıdır ve az da olsa belli miktarda suya ihtiyaç duyarlar..
Bence budama işine son verin, yana eğilmiş kısımları toprağa sapladığınız bir çubuğa iple bağlayarak merkeze doğru toplayın.. Kaktüsünüzü soğuktan koruyun ve evin en çok güneş alan yerine koyun ve susuzsa güzelce sulayın, saksıda su birikmediğinden, süzüldüğünde de emin olun...
Bunun dışında biraz sabırla bekleyin, kaktüsünüzün toparlayacağını umuyorum...
Bol şanslar...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön